Daar waar ik mijzelf ontdoe van mijn sluiers,
ken ik niet alleen mijzelf terug
maar kan ik ook jou werkelijk ontmoeten

Marike Blom

Heel graag ondersteun ik jou in je zoektocht. Dit doe ik zo professioneel mogelijk en met toepassing van de hierna beschreven kernwaarden.

Een veilige basis

Ik streef in mijn relaties, naar het bieden van een plek waar je je veilig en geborgen, maar tegelijkertijd vrij én verantwoordelijk voor jezelf kan voelen. Zo hoop ik dat jij de rust, de ruimte en het vertrouwen ervaart om jezelf te kunnen ontwikkelen tot wie jij werkelijk ten diepste bent.

Luisteren voorbij woorden

Als ik luister, luister ik niet alleen naar je woorden, maar ook naar jouw onderstroom. Ik luister ook naar dat wat je niet zegt of wat je niet uit kunt spreken. Woorden kunnen belangrijk zijn, maar zijn maar een deel van jouw waarheid. De binnenwereld onder onze woorden leidt ons naar onze innerlijke waarheid en naar ons diepste zelf.

Verbinding en ervaren in stilte

De laatste jaren ben ik doordrenkt geraakt van mijn innerlijke wetenschap dat stilte, verbinden met mezelf en beleven bij elkaar horen. Dat ze de basis en de waarheid van mijn bestaan vormen. Soms hoef je alleen maar (innerlijk) stil te zijn om jezelf of elkaar te ontmoeten. Deze verbinding ligt ten grondslag aan wie ik ben en aan het contact wat ik met jou maak.

Professionele deskundigheid

Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van de therapie. Aan de basis van mijn kwaliteitswaarborg staat de gedegen en intensieve 4-jarige academische opleiding voor dieptepsychologie, bij het Jungiaans Instituut-Rumpacademie voor Dieptepsychologie in Nijmegen. Een jarenlang persoonlijk en diepgaand therapietraject draagt hier ook aan bij.

Mijn eigen ervaringen in het leven, mijn achtergrond als verpleegkundige, de opleiding en het therapietraject geven mij inzicht en vaardigheden. Deze hebben betrekking op de werking van psychische processen, dromen, symboliek, kosmologie, religie, filosofie, mythologie, alchemie en lichaamsbewustzijn.

Om de kwaliteit van de therapie te handhaven blijf ik me met gretigheid ontwikkelen. Lezen, studeren, onderzoek doen, maar bovenal mens zijn; leven, ervaren en spiegelen. Daar waar ik mijzelf ontdoe van mijn sluiers, ken ik niet alleen mijzelf terug maar kan ik ook jou werkelijk ontmoeten. En jou zien zoals jij bent.

Scroll naar boven